Selecteer een pagina

Agenda

 2022

Inzichtmeditatie Twente
Joost begeleidt regelmatig meditatie in Enschede voor de Stichting Inzichtmeditatie Twente. Voor meer info: inzichtmeditatie.com

30NOW
Joost is mede-oprichter van het online meditatieplatform 30NOW. Naast Verdiepingsreeksen en twee 30-dagenprogramma’s begeleidt Joost hier regelmatig live meditatie en geeft hij lezingen. Voor meer info: www.30NOW.nl


Retraites

4-6 maart, Meditatieweekend, ‘Komen en gaan zonder vast te klampen’, Denekamp. ‘Eigenlijk zouden we een stroom moeten zijn, komen zonder het verlangen te blijven, gaan zonder vast te klampen’. Aldus de dichter Kopland. Het zien en openen voor de vergankelijkheid staat centraal in dit weekend en maakt de geest licht en vrij. Naast geleide meditaties op dit thema oefenen we in stilte zit- en loopmeditatie. Verder bestaat het programma uit lichte bewegingsoefeningen, mogelijkheid tot wandelen en een lezing met reflecties over het thema, de meditatie en het dagelijks leven.
Begeleiding: Joost
Kosten voor verblijf op een eenpersoonskamer met eigen sanitair: 220 euro
Begeleiding is op basis van een donatie (dana)
Info: joost@inzichtmeditatie.com

Aanmelden via deze link


1-3 april:
Medtiatie- en yogaweekend in Denekamp. Begeleiding: Joost en Marion Weger.
Info: https://marionwerger.nl/workshops/


3-5 juni,
Meditatieweekend ‘De heilige kunst van het pauzeren’, in Denekamp.  Een retraite in het Ooooosten van het landen: Openen, Ontspannen, Ontvangen Opmerken en het Ontwikkelen van inzicht. Tijdens dit weekend oefenen we in stilte ( begeleide) zit- en loopmeditatie. Verder bestaat het programma uit lichte bewegingsoefeningen, mogelijkheid tot wandelen en een lezing met reflecties over de meditatie en het dagelijks leven.
Begeleiding: Joost
Kosten voor verblijf op een eenpersoonskamer met eigen sanitair: 220 euro
Begeleiding is op basis van een donatie (dana)
Info: joost@inzichtmeditatie.com

Aanmelden via deze link


9-14 augustus
, Retraite ‘Terug naar de basis’ (5 etmalen) Bart van Melik en Joost van den Heuvel Rijnders, Franciscushuis, Denekamp. Bart en Joost zijn geïnspireerd in de ‘basics’ van de Boeddha’s oorspronkelijke instructies over mindfulness en het oefenen met eenvoudige instructies. Tijdens deze retraite oefenen we in stilte ( begeleide) zit- en loopmeditatie. Verder bestaat het programma uit lichte bewegingsoefeningen, mogelijkheid tot wandelen en lezingen met reflecties over de meditatie en het dagelijks leven.
Begeleiding: Bart & Joost
Kosten voor verblijf op een eenpersoonskamer met eigen sanitair: 480 euro
Begeleiding is op basis van een donatie (dana)
Info: joost@inzichtmeditatie.com

Aanmelden via deze link


3-4 september
, Studieweekend in Bosoord. Nadere info volgt.

 

22-27 oktober, Retraite ‘Terug naar het hart’ (5 etmalen). Terugtrekken uit ons dagelijks leven is een manier om de reis te maken van het hoofd naar het hart. In de stilte verlaten we het hoofdkantoor en kunnen we luisteren naar het hart. Met een milde en open aandacht komen we in contact met het innerlijk leven. De stilte en eenvoud zorgen ervoor dat we met een kalme geest erkennend gewaarzijn kunnen zijn van de stroom van het leven. Tijdens deze retraite oefenen we in stilte ( begeleide) zit- en loopmeditatie. Verder bestaat het programma uit lichte bewegingsoefeningen, mogelijkheid tot wandelen en lezingen met reflecties over de meditatie en het dagelijks leven.
In 2021 verscheen ‘Terug naar het hart’ (Asoka), het boek van Eveline Brandt en Joost van den Heuvel Rijnders over compassie in het dagelijks leven.
Kosten: 480 euro
Begeleiding: Joost

Aanmelden via deze link

18-20 november: Meditatie- en yogaweekend in Denekamp. Begeleiding: Joost en Marion Weger. Info: https://marionwerger.nl/workshops/

 

27-31 december, Retraite ‘Ontladen en opladen’. Nadere info volgt.