Selecteer een pagina

Agenda

 2019

April

7 april: Digitale sangha, Thema: ‘Intermenselijke relaties als oefening’. Via de digitale snelweg kan je vanuit huis eenvoudig de bijeenkomst volgen. Programma: eerst mediteren, dan de lezing en na afloop vraag & antwoord. Er zijn geen kosten aan verbonden, een donatie is welkom. Van 20.00-21.30. Aanmelden: joost@inzichtmeditatie.com

8 april: Doorgaande meditatieavond in Enschede voor SIT, met begeleiding van Joost, van 19.30 tot 21.30.

12-14 april: Yoga en meditatieweekend in Denekamp o.l.v. Marion Werger & Joost van den Heuvel Rijnders. Organisatie is in handen van Stichting Inzichtmeditatie Twente (SIT, www.inzichtmeditatie.com).  Het is een mooie gelegenheid om wat langer te mediteren, te oefenen in yoga en in stilte door te brengen. Het weekend zal voornamelijk bestaan uit yoga- en meditatieoefeningen. De meditaties komen voort uit de vipassana traditie en komen overeen met mindfulness meditatie. Yoga is in de style van Yin Yoga en Slow Flow Yoga met Qi Qong. Het weekend is geschikt voor een ieder die in meer of mindere mate bekend is met mindfulness, vipassana of yoga en graag wil verstillen en vertragen om ruimte te maken in hoofd en lichaam. Meer informatie over Joost en over Marion.

Tijden: vrijdag 20.00 – zondag 16.00. Kosten 195 euro voor een eenpersoonskamer, inclusief vegetarische maaltijden, koffie en thee. Exclusief: de begeleiding, deze vindt plaats op basis van een donatie (dana). Info en aanmelden: Thea van der Meer theadoravandermeer@gmail.com

30 april: Digitale sangha, Thema: ‘Zeg ja naar het leven!’. Via de digitale snelweg kan je vanuit huis eenvoudig de bijeenkomst volgen. Programma: eerst mediteren, dan de lezing en na afloop vraag & antwoord. Er zijn geen kosten aan verbonden, een donatie is welkom. Van 20.00-21.30. Aanmelden: joost@inzichtmeditatie.com

 

Mei

6 mei: Doorgaande meditatieavond in Enschede voor SIT, met meditatie en een Dhamma-lezing van Joost met als thema ‘Als je zorgt voor het hier en nu, zorgt het hier en nu voor de toekomst – over loslaten en vertrouwen’, van 19.30 tot 21.30.

20 mei: Doorgaande meditatieavond in Enschede voor SIT, met begeleiding van Joost, van 19.30 tot 21.30.

Juni

10 juni: Digitale sangha, Thema: ‘Pauzeer’. Via de digitale snelweg kan je vanuit huis eenvoudig de bijeenkomst volgen. Programma: eerst mediteren, dan de lezing en na afloop vraag & antwoord. Er zijn geen kosten aan verbonden, een donatie is welkom. Van 20.00-21.30. Aanmelden: joost@inzichtmeditatie.com

 

Juli

13-18 juli: Zomerretraite (5 etmalen) ‘Een open, ontspannen en nieuwsgierige houding voor het ontwikkelen van inzicht’, o.l.v. Joost van den Heuvel Rijnders met assistentie van Wibo Koole, in De Weyst (Handel, Noord-Brabant). We maken gebruik van het oude klooster, een prachtige, meditatieve plek in Noord-Brabant. Zeer  geschikt voor retraites. Kijk hier voor meer informatie.

19-21  juli: Meditatieweekend o.l.v. Riët Aarsse  en Joost van den Heuvel Rijnders. We maken gebruik van het klooster in Huissen, een prachtige, meditatieve plek in Gelderland Zeer  geschikt voor retraites. Deze retraite is een uitnodiging om te ontspannen in het huidige moment. We oefenen vriendelijke opmerkzaamheid van het lichaam. We ontwikkelen een ontspannen gewaarzijn van alles wat zich in ons kan voordoen. We hoeven niet te analyseren maar leren patronen zien die ons rust of onrust brengen.  Deze wijze inzichten helpen ons om met mildheid en compassie te leven met onszelf en de mensen om ons heen. De retraite is voor beginners en gevorderden een uitnodiging om contact te maken met onze innerlijke stilte. In deze oefening ontspannen we steeds weer overnieuw. Tijdens het weekend herinneren we onszelf steeds weer overnieuw aan het huidige moment. We leren te verblijven in een natuurlijk gewaarzijn waarin we onszelf steeds beter leren kennen.

Elke dag is een ritmisch en ontspannen afwisselen van zitmeditatie, loopmeditatie en informele meditatie. Ook zullen we mildheidsmeditatie oefenen. Gedurende het weekend zijn er korte inleidingen, momenten ​van uitwisseling en kun je vragen stellen en je ervaring delen  met  Joost en Riët. Kijk hier voor meer info.

 

Augustus

18-23 augustus: Zomerretraite in Affligem (Belgie) o.l.v. Kathleen Janssens en Joost van den Heuvel Rijnders. Centraal in deze week staat het ontwikkelen van opmerkzaamheid of mindfulness, het leren observeren wat er hier en nu gebeurt. Het thema van deze week is leren te mediteren vanuit een kalme en milde grondhouding met een bereidheid om je open te stellen voor wat je ervaart. Zo kom je in contact met de eigen aard van ervaringen en ontstaat inzicht in onder andere de veranderlijkheid. Het openen voor de vergankelijkheid maakt dat we flexibel kunnen omgaan met de stroom van verandering in ons dagelijks leven. We oefenen met name in zit- en stapmeditaties, maar je wordt ook uitgenodigd om ontspannen te oefenen in aandacht tijdens het eten, wandelen en andere informele momenten.

Organisatie: I AM, kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

 

September

1 september: Meditatiedag in Oegstgeest, meer info Gertrude mettameditatie@gmail.com

6-8 september: Meditatieweekend voor jongvolwassenen (18-32) o.l.v. Nikki Bogman en Joost van den Heuvel Rijnders. Tijdens dit weekend verkennen we met een groep van jongvolwassenen (18-32) meditatie. Centraal staat de oefening in aandacht, het helder en mild kijken naar ervaringen die in het hier en nu opkomen. Zo ontwikkelen we helderheid, vriendelijkheid en inzicht in onszelf.

  • Het weekend verloopt grotendeels in stilte en het programma bestaat uit dagelijkse meditatie-instructies, stilte meditaties, yoga en  groeps en individuele uitwisselingsgesprekken met de begeleiders.
  • Tijden: vrijdag 19.30-zondag 16.00.
  • Locatie: De Weyst, Handel (Noord-Brabant). Kijk hier voor meer informatie.
  • Kosten: € 160,- op basis van een eenpersoonskamer en heerlijke vegetarische maaltijden per dag. Alle deelnemers hebben een eenpersoonskamers. Voor de avondmaaltijd op vrijdagavond wordt € 15 extra gerekend. Voor hen die een uitkering hebben of om andere reden dit bedrag niet kunnen betalen kunnen € 99 betalen.
  • Informatie en aanmelden bij Ilse de Jong – van den Bergh: ilsebergh@hotmail.com
  • De begeleiders zijn op basis van dana / donatie aanwezig. Na afloop is er een gelegenheid voor het geven van een donatie naar eigen mogelijkheden en behoefte.

10 november: Meditatie in Haarlem, kijk hier voor meer informatie.

Oktober

18-25 oktober: Herfstretraite (7 etmalen) ‘Word wakker! Samen op weg, samen ontwaken’, o.l.v. Joost van den Heuvel Rijnders, in Meeuwenveen (Drenthe). Dit is een prachtige, stille plek in Drenthe en zeer  geschikt voor weekretraites.

Tijdens deze retraite mediteer je samen met mensen die bekend zijn met de stilte, meditatie en de boeddhistische oefeningen zien als een leidraad in het dagelijkse leven. In de opbouw van de retraite wordt er dus vanuit gegaan dat alle deelnemers bekend zijn met retraites. Tijdens de lezingen wordt het accent gelegd op diepgang en verbreding van de oefening, maar worden ook manieren verkend om dit te integreren in het leven buiten het kussentje. Naast individuele uitwisselingsgesprekken is er de gelegenheid om mindful ervaringen te delen in een kleine groepjes. Dit bevordert het begrip van de oefening en versterkt de verbinding met anderen op het pad van ontwaken.

Deze retraite wordt georganiseerd door SIM.

Kosten: €560,- op basis van een tweepersoonskamer, €610,- op basis van een eenpersoonskamer. Deze bedragen zijn inclusief vegetarische maaltijden van kok Dimitri van Leeuwen. Dimitri kookt heerlijk, voornamelijk veganistisch en kan rekening houden met diëten.

De begeleiding vindt plaats op basis van dana/donatie.

Aanmelden: Ilse van Dijk ilsevandijk@telfort.nl

 

 

Deel dit nu!

Deel dit met je vrienden!